Spelen in de SodaFabriek

Een hele mooie registratie van het gebouw waarin alle verschillende identiteiten van de ruimtes optimaal benut zijn, zie je in deze One-Shot_DroneVideo. In vijf minuten vliegt de drone langs vijf artiesten, van boven naar beneden dwars door beide pakhuizen tot op de begane grond.

Ysa Bermejo maakte helemaal zelf met een klein team deze videoclip, grotendeels in de Sodafabriek opgenomen.

Tien Schiedamse koppels mogen een plek in het gebouw omvormen tot hun eigen plek!
Aanmelden kan niet meer!

Dit was het Monumentenweekend van 2021. En wat bij ons begon, is van 1/12/2022 tot 23/1/2023 te zien geweest in Gallery 3 van Het Nieuwe Instituut Rotterdam

Wat stond er voor 2022 op de rol?

Tweede Kerstdag 2022 heeft een select publiek genoten van de K*TkerstSpecial van Theatergroep Pardon. De samenwerking is een succes en leidt zeker tot nieuwe avonturen.

Open Monumentendag zaterdag 10 en zondag 11 september 2022, van 12 tot 17 uur was het gebouw vrij toegankelijk en lieten jonge mensen (met een theaterschool-achtergrond) zien hoe je fijn het is dat een gebouw NIET af is en er nog GEEN letterlijke functie is ingevuld. De ondernemende jonge creatievelingen hebben het gebouw prachtig laten leven. Hoe dan? Niet in woorden te vatten en het was VEEL meer dan alleen verwonderd kijken naar ons harige balkenplafond.

#NoTaboo22 Van 23 juli tot en met 21 augustus 2022, exposeerde het internationale Bookmark Artists Collective hun werk op een route door de hele SodaFabriek. Het gebouw en de tentoonstelling was open op vrijdag-zaterdag-zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Wat zou jij willen spelen in de SodaFabriek? Mail je plan naar mail-at-sodafabriek-punt-nl.