2012 is het Jaar van de Coöperatie

Frisse ideeën worden  vaak gegenereerd uit onbewuste prikkels. Dit wordt bevestigd doordat zelfs United Nations Secretary-General Ban Ki-moon er over meedenkt!

De Verenigde Naties hebben 2012 uitgeroepen tot het internationale Jaar van de Coöperatie. Is dat de reden voor de hernieuwde aandacht voor deze ondernemingsvorm? Of komt dat door het succes van de coöperatie in moeilijke economische tijden? In Nederland is deze ondernemingsvorm in de land- en tuinbouw en in de financiële dienstverlening altijd al populair en succesvol geweest. De laatste tijd groeit het aantal coöperaties echter ook buiten deze sectoren snel.

 

Op de site vindt u gedurende het jaar allerlei informatie rondom het Jaar van de Coöperatie en coöperatief ondernemen.

Begin oktober 2012 was er bij de SER in Den Haag een mogelijk interessant symposium Coöperatie – ondernemen met een achterban

Daarna, 25 oktober 2012 de Dag van de Coöperatie op het hoofdbolwerk van de Rabo in Utrecht. Wij hebben daar met twee man de hele dag meegemaakt; Vierhonderd mensen beleefden een boeiende, bijzonder interessante dag met veel inspiratie, nuttige tips en netwerkverbindingen. Het heeft ons wederom bevestigd dat wij op de goede weg zitten!

One Comment

on “2012 is het Jaar van de Coöperatie
One Comment on “2012 is het Jaar van de Coöperatie

Comments are closed.