Mooie schone daken op Coerlandt !!

Het onderzoeksbureau heeft het pand weer vrijgegeven, het kleefmonster van de onderdorpel van de buurvrouw bleek ook asbestvrij, dus de mannen hebben hun werk goed gedaan.Vrijdagmiddag half vijf is het asbestcircus ingepakt en vertrokken.

Op de steigers aangekomen, prachtig doorleefd minitieus schoongezogen dakbeschot. Oké, wel wat houtrot, houtwormgaatjes, en vogelnestkuilen, maar allemaal oplosbaar. Maandag gaan de zzp-coöperanten het dak op om er mee aan de gang te gaan. Met dit weer hoef je niet naar Ibiza om bruin te worden…..
Blijft nog wel de vraag open voor de bouwhistorische lezer; op het beschot zijn helemaal geen (spijker-)sporen te zien van panlatten en tengels. Hebben er dan alleen maar golfplaten op gelegen? Nooit dakpannen? Of is het beschot aangebracht tegelijk met de golfplaten? Het beschot is wisselend van breedte en het zijn tapse delen/ Op een paar foto’s is ook de kenmerkende lekwatergroef nabij de groef en messing te zien.
Wie het weet, mag het zeggen!!!

asbestweg 007

asbestweg 001

asbestweg 004

asbestweg 005

DSC06182

One Comment

on “Mooie schone daken op Coerlandt !!
One Comment on “Mooie schone daken op Coerlandt !!
  1. De eerdere vraag over oude versie dakbedekking is wat duidelijker geworden; nog eens goed gekeken naar met name spijkersporen op het dakbeschot; alle groef- en messingnaden zijn afgedekt geweest met een tengellat. De spijker van de panlat zit dan uiteraard vaak in de naad tussen de twee planken. Dus toch, zoals eigenlijk verwacht een pannendak geweest.

Comments are closed.