Na 36,5 jaar leegstand

Ook deze vrije dagen weer een man of tien een paar dagen beschikbaar om nog eens wat op te ruimen. Veel kon er weer in de vuilcontainer, maar soms zijn het weer flarden die een stukje van de geschiedenis vertellen. Zo ook deze kalender dik onder het stof in het bazenkantoorje op de 1e verdieping van Coerlandt. De dikke laag stof zit op week 27 van 1976, dan weet je in welke week er niet meer gewerkt werd. Alleen, blader je een paar weken door in die kalender dan zie je op 30 juli 1976 “laatste werkdag” geschreven.
Een maand aan het opruimen geweest? Een maand vrij gekregen en dan met pensioen? Wie zal het zeggen.
Misschien moeten we ook nog maar een oral history project opstarten.
DSC05475

.
.
.

Een ander vondst is een aan elkaar geniet stapeltje etiketten, waar op de achterkant de dagproductie van maandag 6 januari tot en met vrijdag 31 januari is bijgehouden.
Bij doorbladeren valt op dat het altijd 4 duo’s zijn, maar dat de dames wel eens onderling wisselen. De logica moet nog ontdekt worden. Op een paar data zijn het maar 3 ipv 4 duo’s; maandag 6jan, vrijdag 24jan en vrijdag 31jan. Welk jaar is nog niet bekend.
Zaterdag werd er blijkbaar al niet meer gewerkt door Tineke, Marie, Marja, Ans, Jopie, Truus, Henny, Willy en Anneke. Inderdaad, het zijn er negen voor acht werkplekken……

boekje met de dag-productie van 8 vrouwen

boekje met de dag-productie van 8 vrouwen